ŽFBH puštaju u rad automatske uređaje za regulisanje saobraćaja

Bez autora
Jul 26 2010

Javno preduzeće Željeznice FBiH obavještavaju učesnike u saobraćaju i lokalno stanovništvo da će 29. jula pustiti u rad automatske uređaje za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na putnim prijelazima u nivou preko željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo. Uređaji za osiguranje putnih prijelaza bit će pušteni u rad u sljedećim terminima: putni prijelaz PP-11a "Ljubinići" u km 231+716 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i lokalne ceste Podlugovi-Ljubinići u naselju Ljubinići, Općina llijaš u 10 sati. Putni prijelaz PP-12 "Podlugovi I" u km 232+405 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i regionalne ceste R-344, Semizovac-Visoko-Kakanj, u naselju Podlugovi, Općina llijaš bit će pušten u rad u 10.30 sati. Željeznice će putni prijelaz PP 13 "Podlugovi II" u km 233+651 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i lokalne ceste Podlugovi-Mrakovo, u naselju Podlugovi, Općina llijaš pustiti u rad u 11.30 sati.

ŽFBH puštaju u rad automatske uređaje za regulisanje saobraćajaJavno preduzeće Željeznice FBiH obavještavaju učesnike u saobraćaju i lokalno stanovništvo da će 29. jula pustiti u rad automatske uređaje za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na putnim prijelazima u nivou preko željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo.

Uređaji za osiguranje putnih prijelaza bit će pušteni u rad u sljedećim terminima: putni prijelaz PP-11a "Ljubinići" u km 231+716 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i lokalne ceste Podlugovi-Ljubinići u naselju Ljubinići, Općina llijaš u 10 sati.

Putni prijelaz PP-12 "Podlugovi I" u km 232+405 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i regionalne ceste R-344, Semizovac-Visoko-Kakanj, u naselju Podlugovi, Općina llijaš bit će pušten u rad u 10.30 sati.

Željeznice će putni prijelaz PP 13 "Podlugovi II" u km 233+651 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i lokalne ceste Podlugovi-Mrakovo, u naselju Podlugovi, Općina llijaš pustiti u rad u 11.30 sati.

Putni prijelaz PP-14 "Alića Han" u km 234+289 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac-Zenica-Sarajevo, na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i regionalne ceste R-344, Semizovac-Visoko-Kakanj u naselju Ilijaš, Općina llijaš bit će pušten u 13 sati, a putni prijelaz PP-16 "Malešići" u km 238+365 željezničke pruge Bosanski Šamac/Šamac–Zenica-Sarajevo na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i regionalne ceste R-344, Semizovac-Visoko-Kakanj u naselju Malešići, Općina llijaš u 13.30 sati.

Učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste, saopćeno je iz Službe za informisanje ŽFBH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik