Fabrika Aleva počela je otkup crnog luka, koji će trajati do sredine avgusta, a planira da otkupi oko 1.000 tona luka po ceni od 14 dinara po kilogramu (plus PDV). Aleva je jedan od najvećih otkupljivača i prerađivača povrća u Srbiji i nabavkom crnog luka počinje kampanju otkupa svežeg povrća od kooperanata. Otkupljeni crni luk, kao i ostalo sveže povrće, Aleva prerađuje u sopstvenim pogonima i koristi kao sirovinu u proizvodnji visokokvaltetnih proizvoda koji se pored plasiraju ne samo na domaćem već i na mnogobrojnim inostranim tržištima. Crni luk koji kompanija otkupljuje uzgaja se na teritoriji Vojvodine, najvećim delom u Despotovu, Staroj Pazovi, Novom Kneževcu i Gornjoj Rogatici. Zastupljene su sorte Štutgarter rajzen, Stenfild (pogačari), Herkules (jabučar ) i domaće sorte.
Fabrika Aleva počela je otkup crnog luka, koji će trajati do sredine avgusta, a planira da otkupi oko 1.000 tona luka po ceni od 14 dinara po kilogramu (plus PDV), navedeno je u saopštenju te kompanije.
Aleva je jedan od najvećih otkupljivača i prerađivača povrća u Srbiji i nabavkom crnog luka počinje kampanju otkupa svežeg povrća od kooperanata.
Otkupljeni crni luk, kao i ostalo sveže povrće, Aleva prerađuje u sopstvenim pogonima i koristi kao sirovinu u proizvodnji visokokvaltetnih proizvoda koji se pored plasiraju ne samo na domaćem već i na mnogobrojnim inostranim tržištima.
Crni luk koji kompanija otkupljuje uzgaja se na teritoriji Vojvodine, najvećim delom u Despotovu, Staroj Pazovi, Novom Kneževcu i Gornjoj Rogatici.
Zastupljene su sorte Štutgarter rajzen, Stenfild (pogačari), Herkules (jabučar ) i domaće sorte, navedeno je u saopštenju.