Vino Vranac, podgoričkih "Plantaža", proglašeno je za vino nedjelje na sajtu "Review-Journal" iz Las Vegasa. "Review-Journal" ima samo riječi hvale za podgoričko vino koje je savršeno uz svako jelo. "Vranac" je napravljen od vrste grožđa koja se ne razlikuje previše od italijanskog "primitiva", snažnog, dobrog ukusa i mirisa. Kako kažu degustatori iz Amerike, mlada vina proizvedena od Vranca imaju svijetlu purpurnu boju, a snažna taninska struktura pruža svježinu i srednje do visok nivo kisjelina. Ukus je suptilan i pun, gubi oštrinu i razvija duži i uglađeniji finiš, piše na sajtu. Na mirisu se javljaju komleksnije arome koje nagovještavaju cimet, čokoladu, cvijeće, tamno voće, biljke, i čak drvo kao što je hrast. Autor teksta o vinu "Plantaža" Gil Lempert-Švarc kaže da to jedno od najinteresantnijih vina koje je probao u posljednje vrijeme.
Vino Vranac, podgoričkih "Plantaža", proglašeno je za vino nedjelje na sajtu "Review-Journal" iz Las Vegasa.
"Review-Journal" ima samo riječi hvale za podgoričko vino koje je, kako kažu, savršeno uz svako jelo.
Navode i da je "Vranac" napravljen od vrste grožđa koja se ne razlikuje previše od italijanskog "primitiva", snažnog, dobrog ukusa i mirisa.
Kako kažu degustatori iz Amerike, mlada vina proizvedena od Vranca imaju svijetlu purpurnu boju, a snažna taninska struktura pruža svježinu i srednje do visok nivo kisjelina.
Ukus je suptilan i pun, gubi oštrinu i razvija duži i uglađeniji finiš, piše na sajtu. Na mirisu se javljaju komleksnije arome koje nagovještavaju cimet, čokoladu, cvijeće, tamno voće, biljke, i čak drvo kao što je hrast.
Autor teksta o vinu "Plantaža" Gil Lempert-Švarc kaže da to jedno od najinteresantnijih vina koje je probao u posljednje vrijeme.
"Nije da nijesam probao razna vina iz mnogih regija, ali mi je teško zamisliti da vino od domaćeg vranca prilikom degustacije "naslijepo" može parirati onima iz Španije, Italije ili Francuske."