Nov operativni sistem za "blekberi"

Bez autora
Apr 28 2010

Kanadska kompanija RIM (Research in Motion) predstavila je novu verziju operativnog sistema za svoj čuveni multimedijski mobilni telefon "blekberi" - OS 6.0. Lansiranje tog novog sistema je planirano za drugo tromesečje ove godine. U novom sistemu akcenat je stavljen na taktilne funkcije, što bi trebalo da omogući tržišnu konkurentnost "blekberija" u odnosu na njegove rivale - "ajfon" kompanije "Epl" i "Motorolin" telefon "droid". OS 6.0 je jedno od najvećih poboljšanja unetih u "blekberi" poslednjih godina. Cilj RIM-a je da svi njegovi uređaji funkcionišu pod sistemom OS 6.0, priznajući da će za to instaliranje biti potreban duži vremenski period. RIM je, istovremeno, objavio i lansiranje novih verzija svojih "pametnih" telefona "bold" i "perl" (Pearl).

Nov operativni sistem za Kanadska kompanija RIM (Research in Motion) predstavila je novu verziju operativnog sistema za svoj čuveni multimedijski mobilni telefon "blekberi" - OS 6.0.

Lansiranje tog novog sistema je, kako je objavio Rojters, planirano za drugo tromesečje ove godine. U novom sistemu akcenat je stavljen na taktilne funkcije, što bi trebalo da omogući tržišnu konkurentnost "blekberija" u odnosu na njegove rivale - "ajfon" kompanije "Epl" i "Motorolin" telefon "droid".

Jedan od glavnih rukovodilaca RIM-a Majk Lazaridis okarakterisao je OS 6.0 kao jedno od najvećih poboljšanja unetih u "blekberi" poslednjih godina.

Lazaridis je istakao da je cilj RIM-a da svi njegovi uređaji funkcionišu pod sistemom OS 6.0, priznajući da će za to instaliranje biti potreban duži vremenski period.

RIM je, istovremeno, objavio i lansiranje novih verzija svojih "pametnih" telefona "bold" i "perl" (Pearl).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik