Aukcija imovine stečene kriminalom

Bez autora
May 24 2010

Prva aukcija oduzete imovine stečene kriminalom biće organizovana u junu, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije. Na aukciji će biti ponuđena zaplenjena pokretna imovina Darka Šarića, optuženog za šverc narkotika, a čiju vrednost procenjuju stručnjaci Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom. Novac koji se prikupi na aukciji namenjen je finansiranju narodnih kuhinja, kao i drugim programima pomoći socijalno ugroženim građanima. Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela stupio je na snagu 1. marta 2009. godina. Direkcija je primenom tog zakona do sada ostvarila prihod od osam miliona dinara, od čega će, kako su najavili predstavnici Ministarstva pravde, tri miliona dinara biti uplaćeno opštini Trgovište kao pomoć građanima koji su imali štetu od poplava. Procenjuje se da je vrednost privremeno ili trajno oduzete imovine oko 100 miliona evra. Jedan broj oduzetih objekata pretvoren je u vrtiće za decu i dat na upotrebu socijalnim i zdravstvenim ustanovama.

Aukcija imovine stečene kriminalomPrva aukcija oduzete imovine stečene kriminalom biće organizovana u junu, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

Na aukciji će biti ponuđena zaplenjena pokretna imovina Darka Šarića, optuženog za šverc narkotika, a čiju vrednost procenjuju stručnjaci Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom.

Novac koji se prikupi na aukciji namenjen je finansiranju narodnih kuhinja, kao i drugim programima pomoći socijalno ugroženim građanima.

Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela stupio je na snagu 1. marta 2009. godina. Direkcija je primenom tog zakona do sada ostvarila prihod od osam miliona dinara, od čega će, kako su najavili predstavnici Ministarstva pravde, tri miliona dinara biti uplaćeno opštini Trgovište kao pomoć građanima koji su imali štetu od poplava.

Procenjuje se da je vrednost privremeno ili trajno oduzete imovine oko 100 miliona evra. Jedan broj oduzetih objekata pretvoren je u vrtiće za decu i dat na upotrebu socijalnim i zdravstvenim ustanovama.

U toku je veliki broj sudskih postupaka koji se odnose na zahteve tužilaštva da se oduzme imovina za koju je utvrđeno da je stečena kriminalom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik