Merkator S povećao prodaju voća za 51 odsto

Bez autora
Jun 08 2010

Trgovačka kompanija Mercator S, u prva četiri meseca ove godine, povećala je prodaju voća i povrća za 42 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, dok je samo prodaja voća porasla za 51 odsto. Vrednost prodatog voća i povrća povećana je u toku prva četiri meseca ove godine za 26 odsto, u odnosu na isti period prošle godine. Mercator S kontinuirano investira u ponudu kvalitetnih proizvoda i da se u prodajnim objektima te kompanije nalazi najširi asortiman sezonskog, južnog i egzotičnog voća i povrća. Cenovna konkuretnost voća i povrća rezultirala je povećanjem njihove prodaje u prva četiri meseca. Izborom atraktivnih, sezonskih artikala voća i povrća, Mercator S je od početka godine realizovao brojna akcijska sniženja i na taj način omogućio povoljnu kupovinu proizvoda neopodnih svakom domaćinstvu, što je generisalo veliki rast prodaje, kod nekih proizvoda čak i do tri puta u vreme trajanja akcijskog sniženja.

Merkator S povećao prodaju voća za 51 odstoTrgovačka kompanija Mercator S, u prva četiri meseca ove godine, povećala je prodaju voća i povrća za 42 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, dok je samo prodaja voća porasla za 51 odsto.

Kako je sopšteno u toj kompaniji, vrednost prodatog voća i povrća povećana je u toku prva četiri meseca ove godine za 26 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor maloprodaje Mercatora S Željko Banjanin kazao je da Mercator S kontinuirano investira u ponudu kvalitetnih proizvoda i da se u prodajnim objektima te kompanije nalazi najširi asortiman sezonskog, južnog i egzotičnog voća i povrća.

On je ukazao i da je cenovna konkuretnost voća i povrća rezultirala povećanjem njihove prodaje u prva četiri meseca.

- Izborom atraktivnih, sezonskih artikala voća i povrća, Mercator S je od početka godine realizovao brojna akcijska sniženja i na taj način omogućio povoljnu kupovinu proizvoda neopodnih svakom domaćinstvu, što je generisalo veliki rast prodaje, kod nekih proizvoda čak i do tri puta u vreme trajanja akcijskog sniženja - kazao je on.

Svi maloprodajni objekti Merkatora u Srbiji snabdevaju se voćem i povrćem iz distributivnog centra u Novom Sadu, gde se skladišti prema visokim standardima, a distribucija se vrši isključivo vozilima sa rashladnim uređajima, u kojima se prate temperaturne liste predviđene za pojedine proizvode, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik