Pad prometa robe u trgovini na malo

Bez autora
Jun 01 2010

Prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2010. godine u odnosu na april 2009. godine manji je u tekućim cenama za 0,4 posto, a u stalnim cenama za 6,6 posto.U aprilu ove godine u poređenju sa martom promet robe u tekućim cenama veći je za 2,9 posto a u stalnim cenama za 1,8 posto, dok je u periodu januar–april 2010. godine kada se uporedi sa istim periodom 2009. manji u tekućim cenama za 1,7 posto, a u stalnim za 8,2 posto.

Pad prometa robe u trgovini na maloPrema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, promet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu 2010. godine u odnosu na april 2009. godine manji je u tekućim cenama za 0,4 posto, a u stalnim cenama za 6,6 posto.

U aprilu ove godine u poređenju sa martom promet robe u tekućim cenama veći je za 2,9 posto a u stalnim cenama za 1,8 posto, dok je u periodu januar–april 2010. godine kada se uporedi sa istim periodom 2009. manji u tekućim cenama za 1,7 posto, a u stalnim za 8,2 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja. Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do korekcija na osnovu rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima cena robe na malo (bez struje).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik