Poreska uprava RS ustupa FBiH sistem "Fiskal"

Bez autora
Jun 03 2010

Vlada Republike Srpske (RS) saglasna je da Poreska uprava RS zaključi sporazum sa Poreskom upravom Federacije BiH (FBiH) kojim će biti regulisano ustupanje prava korištenja aplikativnih modula sistema "Fiskal", koji predstavlja sistem podrške provođenju fiskalizacije. Prilikom realizacije ovog sporazuma izvršiće se ustupanje u mjeri u kojoj je to moguće, uzimajući u obzir organizacionu strukturu Poreske uprave RS i jedinstvenu bazu podataka. Za realizaciju ovog zaključka Vlada RS zadužila je Ministarstvo finansija RS i Poresku upravu RS. Ministarstvo finansija primilo je molbu od Ministarstva finansija FBiH za ustupanje prava na korištenje aplikativnih rješenja dizajniranih u Poreskoj upravi RS koja podržavaju implementaciju Zakona o fiskalnim kasama RS. FBiH donijela je Zakon o fiskalnim sistemima koji se primjenjuje od 1. januara ove godine. Zakonsko rješenje usvojeno u FBiH u najvećoj mjeri zasnovano je na Zakonu o fiskalnim kasama u RS.

Poreska uprava RS ustupa FBiH sistem "Fiskal"Vlada Republike Srpske (RS) saglasna je da Poreska uprava RS zaključi sporazum sa Poreskom upravom Federacije BiH (FBiH) kojim će biti regulisano ustupanje prava korištenja aplikativnih modula sistema "Fiskal", koji predstavlja sistem podrške provođenju fiskalizacije.

Prilikom realizacije ovog sporazuma izvršiće se ustupanje u mjeri u kojoj je to moguće, uzimajući u obzir organizacionu strukturu Poreske uprave RS i jedinstvenu bazu podataka , zaključeno je danas na sjednici Vlade RS.

Za realizaciju ovog zaključka Vlada RS zadužila je Ministarstvo finansija RS i Poresku upravu RS.

Ministarstvo finansija primilo je molbu od Ministarstva finansija FBiH za ustupanje prava na korištenje aplikativnih rješenja dizajniranih u Poreskoj upravi RS koja podržavaju implementaciju Zakona o fiskalnim kasama RS.

FBiH donijela je Zakon o fiskalnim sistemima koji se primjenjuje od 1. januara ove godine. Zakonsko rješenje usvojeno u FBiH u najvećoj mjeri zasnovano je na Zakonu o fiskalnim kasama u RS, navodi se u Informaciji o ustupanju prava na korištenje sistema "Fiskal".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik