Crnogorsko primorje: Više muzike nego para

Bez autora
Aug 02 2012

Počeo je avgust, ali preteranih gužvi nema. Ukoliko se narednih dana i nedelja ne dogodi bum (u šta turistički radnici više ne veruju), ovogodišnja sezona će biti slabija od prošlogodišnje. I od one koju su u rano proleće najavili čelnici crnogorskog turizma, obećavajući - rekorde. Raport prvog dana glavnog letnjeg meseca glasi: mesta duž crnogorskog primorja ima "na biranje"! Kako na najposećenijoj budvanskoj rivijeri, znatno više na krajnjem jugu (Bar i Ulcinj) i širom Boke Kotorske. Najviše u sobama i apartmanima privatnika, mada praznih kreveta ima i u hotelima. Da je avgust počeo bolje i da će koliko-toliko "ispeglati" praznine jula, potvrđuju iz Hotelske grupe "Budvanska rivijera". Turističko naselje "Slovenska plaža" u Budvi je krcato, kao i hotel "Aleksandar", koji se nalazi u tom kompleksu ali i petrovački "Palas". Gosti su Francuzi, Rusi i sve više turisti iz Srbije.

Crnogorsko primorje: Više muzike nego paraPočeo je avgust, ali preteranih gužvi nema. Ukoliko se narednih dana i nedelja ne dogodi bum (u šta turistički radnici više ne veruju), ovogodišnja sezona će biti slabija od prošlogodišnje. I od one koju su u rano proleće najavili čelnici crnogorskog turizma, obećavajući - rekorde.

Raport prvog dana glavnog letnjeg meseca glasi: mesta duž crnogorskog primorja ima "na biranje"! Kako na najposećenijoj budvanskoj rivijeri, znatno više na krajnjem jugu (Bar i Ulcinj) i širom Boke Kotorske. Najviše u sobama i apartmanima privatnika, mada praznih kreveta ima i u hotelima.

Da je avgust počeo bolje i da će koliko-toliko "ispeglati" praznine jula, potvrđuju iz Hotelske grupe "Budvanska rivijera". Turističko naselje "Slovenska plaža" u Budvi je krcato, kao i hotel "Aleksandar", koji se nalazi u tom kompleksu ali i petrovački "Palas". Gosti su Francuzi, Rusi i sve više turisti iz Srbije.

Ono što se nije promenilo, a što je po mnogima jedan od glavnih razloga slabije posete su - cene. Apartmani se u Budvi nude po ceni od 35 do 40 evra na dan, a samo noćenje staje 15 evra. Oni, čije su kuće malo podalje od centra, nude krevet i za osam evra, ali gosti slabo "grizu".

- Budva je i skupa i jeftina - kaže Jelena Rađenović, direktor TO Budva.

- Ponuda je selektivna, što znači da gost može da nađe solidan meni za četiri do pet evra, ali i da u ribljim konobama proba kvalitetnu ribu po mnogo većim cenama. Koliko para, toliko muzike.

Da je više muzike nego para pokazuje slab vanpansionski promet na celom prostoru od Igala do reke Bojane. Zabave, dobrog noćnog provoda ima u svim mestima (ponajviše na Budvanskoj rivijeri), ali je potrošnja u lokalima u kojima "trešti" do zore slaba.

Gosti, ipak, troše iako se domaćini žale. Promet u marketima, na benzinskim pumpama i drugim mestima koja se "moraju" posetiti je prilično veliki.

Šta će doneti naredni dani, ostaje da se vidi. Mnogi očekuju pravu najezdu ove nedelje. Ako je suditi po jutru (avgtustovskom), dan i neće biti najbolji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik