Grčka i ove godine hit destinacija

Bez autora
May 29 2012

Turisti iz Srbije su i ove godine najviše zainteresovani za letovanje u Grčkoj, uprkos ekonomskoj krizi u toj zemlji. Kriza u Grčkoj nije uticala na interesovanje, a situcija na turističkim odredištima je stabilna i ne očekuju se problemi. Ishrana u grčkim letovalištima nije poskupela od prošle godine, a turisti koji su se vratili iz Grčke su zadovoljniji uslugom, jer se Grci trude da zadrže goste. Međutim, Grci nisu najavili smanjenje cena, ali postoji mogućnost da će se to desiti do kraja sezone, pa će u tom slučaju i agencije iz Srbije spustiti cene. Uz Grčku, najveće interesovanje vlada za Tursku gde će letovati, dok je manje za Španiju, Egipat i Crnu Goru.

Grčka i ove godine hit destinacijaTuristi iz Srbije su i ove godine najviše zainteresovani za letovanje u Grčkoj, uprkos ekonomskoj krizi u toj zemlji, objavila je danas Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije Juta.

Prema anketi te organizacije obavljenoj među oko 11.000 ljudi u Srbiji, oko 64 posto ispitanika je reklo da će ove godine letovati u Grčkoj.

Predsednik Upravnog odbora Jute Zoran Arsenić izjavio je danas da kriza u Grčkoj nije uticala na interesovanje i da je prema informacijama od stranih partnera, situcija na turističkim odredištima stabilna i ne očekuju se problemi.

Ishrana u grčkim letovalištima nije poskupela od prošle godine, a turisti koji su se vratili iz Grčke su zadovoljniji uslugom nego tada i kažu da se Grci trude da zadrže goste, kažu u Juti.

Međutim, prema rečima Arsenića, Grci nisu najavili smanjenje cena, ali postoji mogućnost da će se to desiti do kraja sezone, pa će u tom slučaju i agencije iz Srbije spustiti cene.

Podaci sprovedene ankete pokazuju da je broj turista koji kaže da će ove godine letovati, veći za šest posto nego 2011. godine. Uz Grčku, najveće interesovanje vlada za Tursku gde će letovati 14 posto ispitanika, dok je manje za Španiju (9 posto), Egipat (5 posto) i Crnu Goru (3 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik