Ležaljke skuplje od kreveta

Bez autora
Jul 22 2012

Tropske vrućine napunile su plaže na crnogorskom primorju, ali su smeštajni kapaciteti još poluprazni. U Crnoj Gori trenutno boravi oko 120.000 turista, što je za tri odsto manje nego u istom periodu prošle godine. I Budva i Herceg Novi tek očekuju gužve na svojim plažama. U susret turističkom špicu su i sezonske cene. Za dve ležaljke građani plaćaju od pet do 14 evra. Poskupeo je i prevoz trajektom, taksijem, parkiranje. Herceg Novi najviše turista dočekuje iz Srbije, Republike Srpske, Norveške, Rusije. Mnoge turiste u Herceg Novi dovode lepa plaža, gostoprimstvo ugostitlja, a neki u tom gradu letuju godinama. Novljani turistima nude smeštaj od osam do 15 evra po osobi. U hotelima, u zavisnosti od kategorije po deset puta većoj ceni.

Ležaljke skuplje od krevetaHerceg Novi i Budva tek očekuju gužve na svojim plažama. U susret turističkom špicu, sezonske cene - za dve ležaljke od pet do 14 evra. Turisti koji dođu u Budvu platiće za neke plaže iznajmljivanje ležaljke i suncobrana više od smeštaja.

Tropske vrućine napunile su plaže na crnogorskom primorju, ali su smeštajni kapaciteti još poluprazni. U Crnoj Gori trenutno boravi oko 120.000 turista, što je za tri odsto manje nego u istom periodu prošle godine. I Budva i Herceg Novi tek očekuju gužve na svojim plažama.

U susret turističkom špicu su i sezonske cene. Za dve ležaljke građani plaćaju od pet do 14 evra. Poskupeo je i prevoz trajektom, taksijem, parkiranje. Herceg Novi najviše turista dočekuje iz Srbije, Republike Srpske, Norveške, Rusije.

Mnoge turiste u Herceg Novi dovode lepa plaža, gostoprimstvo ugostitlja, a neki u tom gradu letuju godinama.

Novljani turistima nude smeštaj od osam do 15 evra po osobi. U hotelima, u zavisnosti od kategorije po deset puta većoj ceni.

Dragan Spalević iz hotela "Plaža" kaže da imaju najave dolaska gostiju za vikend, tako da se nada da će imati popunjene kapacitete do 85 odsto.

"Cene su ostale iste kao prošlogodinje. Uglavnomm se u 80 posto slučajeva vraćaju stari gosti", kaže Savo Damjanović.

Na oko 50 kilometara dalje, turisti koji dođu u Budvu platiće za neke plaže iznajmljivanje ležaljke i suncobrana više nego što će ih koštati ležaj, koji je u privatnom smeštaju od osam do 15 evra.

Lazar Đenović, predsednik opštine Budva veruje da grad ima realan atribut, da je Budva skuplja u odnosu na ostale gradove Crne Gore i da je to stvoreno zbog realne kvalifikacije da su elitniji hoteli, elitniji sadržaji u Budvi prisutni u poređenju sa drugim gradovima.

Iako su metereolozi najavili 100 dana bez kiše u Crnoj Gori, plaže u Budvi još nisu pune. Najviše turista očekuje se krajem jula i u avgustu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik