”Lipku” preuzima Prva banka

Bez autora
May 30 2012

Kolašinski hotel "Lipka" uskoro će postati vlasništvo Prve banke Crne Gore. U lokalnom katastru kažu da još nije bilo zvanične promjene vlasnika tog prestižnog hotela. Objekat je založen kao garancija za kredit koji su vlasnici firme "Bepler Investments" podigli, a koji nijesu redovno plaćali. Proces promjene vlasnika "Lipke" trebalo bi da bude izvršen najdalje do 1. jula. Hotel "Lipka" zatvoren je za prvomajske praznike bez ikakvog obrazloženja, odlukom menadžmenta, a kasnije i rješenjem Inspekcije rada, zbog neuplaćenih zarada i doprinosa zaposlenima. Trideset osam radnika tog hotela, koji su ostavljeni na ulici, još nijesu uspjeli da stupe u kontakt sa bilo kim iz vlasničke strukture, pa tako ni da naplate pet zaostalih zarada i doprinose za prošlu i ovu godinu. Pomoć su zatražili od predsjednika Opštine Darka Brajuškovića.

Prva banka preuzima Hotel Lipku?

Kolašinski hotel "Lipka" uskoro će postati vlasništvo Prve banke Crne Gore, nezvanično saznaju Dnevne novine.

U lokalnom katastru kažu da još nije bilo zvanične promjene vlasnika tog prestižnog hotela. Dnevnim novinama je potvrđeno da su "ljudi iz Prve banke dolazili da se interesuju za prenos vlasništva".

 Objekat je založen kao garancija za kredit koji su vlasnici firme "Bepler Investments" podigli, a koji nijesu redovno plaćali. Proces promjene vlasnika "Lipke" trebalo bi da bude izvršen najdalje do 1. jula.

Podsjećamo da je hotel "Lipka" zatvoren je za prvomajske praznike bez ikakvog obrazloženja, odlukom menadžmenta, a kasnije i rješenjem Inspekcije rada, zbog neuplaćenih zarada i doprinosa zaposlenima.

Trideset osam radnika tog hotela, koji su ostavljeni na ulici, još nijesu uspjeli da stupe u kontakt sa bilo kim iz vlasničke strukture, pa tako ni da naplate pet zaostalih zarada i doprinose za prošlu i ovu godinu.

Pomoć su zatražili od predsjednika Opštine Darka Brajuškovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik