Predstavljanje lujzijanske kolibice

Bez autora
Jul 01 2012

Prva lujzijanska kolibica, postavljena u Mrzloj Vodici kao sastavni element nove kulturno-turističke rute Lujzijane, uz nekadašnju trasu lujzijanske ceste, predstavit će se javnosti u sklopu Ljeta na Lujzijani. Lujzijanska kolibica drvena je građevina u obliku piramide u koju će se moći skloniti biciklisti, pješaci i planinari. U kolibicu stane deset osoba, ima prostor za pripremanje jela i spremište za bicikle, a ispred nje je mjesto za ognjište. Kolibica je sagrađena uz potporu Hrvatske gospodarske komore i projekta Drvo je prvo. Planirana je gradnja još šest kolibica do kraja godine uz trasu lujzijanske ceste kroz Gorski kotar. Tijekom ovogodišnjega Ljeta na Lujzijani predstavit će se i vrijedan paleontološki lokalitet - špilja Bukovac između Fužina i Lokava, jedna od atrakcija u sklopu kulturno-turističke rute Lujzijane.

Predstavljanje lujzijanske kolibicePrva lujzijanska kolibica, postavljena u Mrzloj Vodici kao sastavni element nove kulturno-turističke rute Lujzijane, uz nekadašnju trasu lujzijanske ceste, predstavit će se javnosti u sklopu Ljeta na Lujzijani.

Lujzijanska kolibica drvena je građevina u obliku piramide u koju će se moći skloniti biciklisti, pješaci i planinari. U kolibicu stane deset osoba, ima prostor za pripremanje jela i spremište za bicikle, a ispred nje je mjesto za ognjište.

Kolibica je sagrađena uz potporu Hrvatske gospodarske komore i projekta Drvo je prvo. Planirana je gradnja još šest kolibica do kraja godine uz trasu lujzijanske ceste kroz Gorski kotar.

Tijekom ovogodišnjega Ljeta na Lujzijani predstavit će se i vrijedan paleontološki lokalitet - špilja Bukovac između Fužina i Lokava, jedna od atrakcija u sklopu kulturno-turističke rute Lujzijane.

Bit će predstavljen i prijedlog za osnutak međunarodnoga istraživačkog centra Gorskog kotara, koji pokreću Arheološki muzej u Zagrebu, Institut za antropologiju Zagreb i zadruga Lujzijana.

Među ostalim sadržajima, tijekom manifestacije bit će predstavljeni domaći proizvodi i suveniri, a održat će se i prigodan zabavni program uz ponudu specijaliteta goranske kuhinje.

Lujzijanska cesta sagrađena je početkom 19. stoljeća, a povezuje Rijeku i Karlovac. Nazvana je po Napoleonovoj supruzi Mariji Lujzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik