Rekordna dobit Ryanair-a

Bez autora
May 21 2012

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair u ponedeljak je objavila da je ostvarila rekordan godišnji profit, zahvaljujući skupljim kartama, koje su pokrile visoke cene goriva. U poslovnoj 2011. godini, koja je završena u martu mesecu, Ryanair je ostvario ukupan profit od 503 miliona evra, što predstavlja povećanje od 25 posto.Ukupni prihodi kompanije u ovom periodu skočili su na 4,3 milijarde evra, što je u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu više za 19 posto.

Rekordna dobit Ryanair-aNiskotarifna avio-kompanija Ryanair u ponedeljak je objavila da je ostvarila rekordan godišnji profit, zahvaljujući skupljim kartama, koje su pokrile visoke cene goriva.

U poslovnoj 2011. godini, koja je završena u martu mesecu, Ryanair je ostvario ukupan profit od 503 miliona evra, što predstavlja povećanje od 25 posto.

Ukupni prihodi kompanije u ovom periodu skočili su na 4,3 milijarde evra, što je u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu više za 19 posto.

Takođe, i broj putnika u tom periodu je porastao, i to za pet procenata, ali je i cena avio karata bila veća za 16 posto.

Iz ove avio-kompanije je upozoreno da bi profit u tekućoj godini mogao da bude smanjen, usled krize, najavljenih mera štednje, ali i nepovoljnih valutnih kretanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik