U Dubrovniku danas rekordan broj turista

Bez autora
May 06 2012

U Dubrovnik je danas uplovilo sedam brodova na kružnim putovanjima s kojima je doputovalo više od 11 tisuća putnika, što je i najviše u jednom danu u ovoj godini. Dva broda usidrena su ispred povijesne jezgre, a pet u Gružu. Velik broj turista izazvao je i velike gužve u prometu, osobito oko povijesne jezgre grada. Za sutra je najavljen dolazak još četiri kruzera s oko šest tisuća putnika. Tijekom travnja 2012. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, je ostvaren promet od 65.477 dolazaka i 208.709 noćenja što je 10 posto više dolazaka, odnosno 14 posto više noćenja nego u travnju prošle godine.

U Dubrovniku danas rekordan broj turistaU Dubrovnik je danas uplovilo sedam brodova na kružnim putovanjima s kojima je doputovalo više od 11 tisuća putnika, što je i najviše u jednom danu u ovoj godini.

Dva broda usidrena su ispred povijesne jezgre, a pet u Gružu. Velik broj turista izazvao je i velike gužve u prometu, osobito oko povijesne jezgre grada.

Za sutra je najavljen dolazak još četiri kruzera s oko šest tisuća putnika.

Tijekom travnja 2012. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, je ostvaren promet od 65.477 dolazaka i 208.709 noćenja što je 10 posto više dolazaka, odnosno 14 posto više noćenja nego u travnju prošle godine.

Od početka godine do kraja travnja registrirano je 101.735 dolazaka i 311.435 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto, odnosno u noćenjima od 15 posto. Domaći turisti su ostvarili 13 posto više noćenja, a strani 15 posto više nego prošle godine.

Domaći turisti su ostvarili najviše noćenja, zatim slijede turisti iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Japana, SAD, Turske, Španjolske, Slovenije, itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 262.667 noćenja uz porast od 14 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik