Unapređenje turističko-ugostiteljske ponude u ruralnom turizmu

Bez autora
May 20 2012

Sekretarijat za privredu raspisaće konkurs za dodelu subvencija malim i srednjim privrednim subjektima na teritoriji grada Beograda za unapređenje postojeće turističko-ugostiteljske ponude u oblasti ruralnog turizma. Finansijska sredstva će se dodeljivati kao podsticaj razvoju etnoturizma, kako bi privredni subjekti mogli da opreme svoje ugostiteljske objekte i unaprede postojeće kapacitete tako što će čuvati tradiciju seoskog ambijenta. Konačni cilj ovog projekta je unapređenje ukupne turističko-ugostiteljske ponude grada Beograda. Na konkurs mogu da se prijave mali privredni subjekti (preduzetnici i mala pravna lica) i srednji privredni subjekti kojima je ugostiteljska delatnost registrovana kao pretežna delatnost, sa sedištem na teriritoriji Beograda. Prijave mogu da podnesu privredni subjekti koji nisu u teškoćama, pružaju smeštaj i služe hranu i piće u objektima opremljenim u etno- stilu i nalaze se u ruralnom (seoskom) okruženju i služe hranu i piće u etno- restoranima u Beogradu čiji enterijer i ponuda odgovaraju etnološkim obeležjima.

Unapređenje turističko-ugostiteljske ponude u ruralnom turizmuSekretarijat za privredu raspisaće konkurs za dodelu subvencija malim i srednjim privrednim subjektima na teritoriji grada Beograda za unapređenje postojeće turističko-ugostiteljske ponude u oblasti ruralnog turizma.

Finansijska sredstva će se dodeljivati kao podsticaj razvoju etnoturizma, kako bi privredni subjekti mogli da opreme svoje ugostiteljske objekte i unaprede postojeće kapacitete tako što će čuvati tradiciju seoskog ambijenta. Konačni cilj ovog projekta je unapređenje ukupne turističko-ugostiteljske ponude grada Beograda.

Na konkurs mogu da se prijave mali privredni subjekti (preduzetnici i mala pravna lica) i srednji privredni subjekti kojima je ugostiteljska delatnost registrovana kao pretežna delatnost, sa sedištem na teriritoriji Beograda. Prijave mogu da podnesu privredni subjekti koji nisu u teškoćama, pružaju smeštaj i služe hranu i piće u objektima opremljenim u etno- stilu i nalaze se u ruralnom (seoskom) okruženju i služe hranu i piće u etno-restoranima u Beogradu čiji enterijer i ponuda odgovaraju etnološkim obeležjima.

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove mogu da dobiju subvencija u visini od 85 posto troškova, pri čemu maksimalan iznos sredstava ne može da bude veći od 310.000 dinara. Korisnik sredstava potrebno je da obezbedi najmanje 15 posto sredstava od ukupno opravdanih troškova.

Konkurs će biti raspisan do  kraja maja meseca u sredstvima javnog informisanja, a prijave će moći da se dostave 30 dana od dana objavljivanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik