Besplatan elektronski pristup dokumentima Svetske banke

Bez autora
Apr 29 2010

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i direktor Kancelarije Svetske banke (SB) u Srbiji Sajmon Grej otvorili su danas Informativni centar SB u Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković“ koji će omogućiti korišćenje podataka te institucije.U Informativomi centru će svim građanima, pre svega studentima, učenicima, profesorima i celokupnoj akademskoj javnosti, biti obezbeđen besplatan pristup informacijama, statističkim bazama podataka i publikacijama Svetske banke u raznim oblastima. Ovaj centar će biti od pomoći svima kojima su neophodni podaci te vrste.

Besplatan elektronski pristup dokumentima Svetske bankeMinistar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i direktor Kancelarije Svetske banke (SB) u Srbiji Sajmon Grej otvorili su danas Informativni centar SB u Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković“ koji će omogućiti korišćenje podataka te institucije.

U Informativomi centru će svim građanima, pre svega studentima, učenicima, profesorima i celokupnoj akademskoj javnosti, biti obezbeđen besplatan pristup informacijama, statističkim bazama podataka i publikacijama Svetske banke u raznim oblastima. Ovaj centar će biti od pomoći svima kojima su neophodni podaci te vrste.

Svetska banka će od 1. jula  učiniti dostupnim i nove informacije, za koje je do sada bila potrebna pretplata.

Svetska banka je otvorila 65 ovakvih centara u svetu u poslednjih 15 godina. Objedinjeni podaci Svetske banke dostupni su na adresi data.worldbank.org

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik