Disketa ne izumire

Bez autora
May 16 2010

Gotovo 30 godina nakon njenog lansiranja na tržište, 1981. godine, 3,5-inčna flopi disketa ostaje vrlo raširen medij za skladištenje podataka, bez obzira na moćnije rivale poput CD-a ili USB memorije.„Verbatim“ je u 2009. prodao oko 50 miliona disketa, koje su bile posebno tražene u istočnoj Evropi i zemljama bivšeg SSSR-a, a zanimljivo je napomenuti i da Nemačka još uvek čini oko 10 odsto evropskog tržišta flopi disketa. U 2010. disketa se još uvek koristi u razne svrhe, budući da je jednostavna za upotrebu i za snimanje malih količina podataka, a i vrlo je jeftina.

Disketa ne izumireGotovo 30 godina nakon njenog lansiranja na tržište, 1981. godine, 3,5-inčna flopi disketa ostaje vrlo raširen medij za skladištenje podataka, bez obzira na moćnije rivale poput CD-a ili USB memorije.

 „Verbatim“ je u 2009. prodao oko 50 miliona disketa, koje su bile posebno tražene u istočnoj Evropi i zemljama bivšeg SSSR-a, a zanimljivo je napomenuti i da Nemačka još uvek čini oko 10 odsto evropskog tržišta flopi disketa.

U 2010. disketa se još uvek koristi u razne svrhe, budući da je jednostavna za upotrebu i za snimanje malih količina podataka, a i vrlo je jeftina. Veliki broj instaliranih čitača disketa u računarima znači da će se disketa i dalje koristiti i u kućnoj i u profesionalnoj primeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik