Dnevno se proda preko 65.000 "androida"

Bez autora
May 18 2010

Više od 65.000 uređaja koji rade pod Android operativnim sistemom proda se svakog dana u svetu. Za ovakav uspeh odgovorna je strategija otvorene platforme koja je najveći rival trenutno vladajućem zatvorenom sistemu kompanije Apple. Naša strategija je dosta drugačija od ostalih koje su prisutne na tržištu.Google licencira kod za Android potpuno besplatno i prilično revolucionarno, potpuno je otvoren. Ako rivali za nešto kažu 'ne', oni kažu 'da'. I to daovodi do uspeha.

Dnevno se proda preko 65.000 "androida"Više od 65.000 uređaja koji rade pod Android operativnim sistemom proda se svakog dana u svetu, kaže Erik Šmit, izvršni direktor kompanije Google.

Šmit ističe da je za ovakav uspeh odgovorna strategija otvorene platforme koja je najveći rival trenutno vladajućem zatvorenom sistemu kompanije Apple.

"Naša strategija je dosta drugačija od ostalih koje su prisutne na tržištu. Google licencira kod za Android potpuno besplatno i prilično revolucionarno, potpuno je otvoren. Ako naši rivali za nešto kažu 'ne', mi kažemo 'da'. I to daovodi do uspeha", ističe Šmit.

On kaže da su u kompaniji Google potpuno zadovoljni što mogu Android da dele sa drugima, da ga zajedno razvijaju i unapređuju njegove funkcije i usluge.

Predviđa se da će u narednih desetak godina, sa razvojem tržišta pametnih telefona, ovaj operativni sistem otvorenog koda dospeti na prvo ili drugo mesto na tržištu, kada je u pitanju prodaja uređaja koji rade pod njim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik