Ruski internet domen i na ćirilici

Bez autora
May 13 2010

U Rusiji su se danas pojavili prvi ruski ćirilični sajtovi u domenu "rf". Prvi sajtovi su sajtovi predsednika i vlade Rusije napisani ruskom ćirilicom - "president.rf" i "praviteljstvo. rf". Sada se ti sajtovi mogu tražiti u bilo kojem sistemu za pretragu, napisani na ruskom jeziku.Ruski domen do sada je bio "ru". Predsednik korporacije ICANN Rod Bekstrom uručio je danas Kolesnjikovu sertifikat kojim se potvrđuje da je ruski Koordinacioni centar administrator prvog u svetu ćiriličnog domena. Danas je aktiviran i postupak koja će omogućiti da svi sajtovi budu prikazani u dva domena "rf" i "ru".

Ruski internet domen i na ćiriliciU Rusiji su se danas pojavili prvi ruski ćirilični sajtovi u domenu "rf", izjavio je direktor Koordinacionog centra nacionalnog domena u internet mreži Andrej Kolesnjikov.

Prvi sajtovi su sajtovi predsednika i vlade Rusije napisani ruskom ćirilicom - "president.rf" i "praviteljstvo. rf".

Kolesnjikov je rekao da se sada ti sajtovi mogu tražiti u bilo kojem sistemu za pretragu, napisani na ruskom jeziku. Ruski domen do sada je bio "ru".

Predsednik korporacije ICANN Rod Bekstrom uručio je danas Kolesnjikovu sertifikat kojim se potvrđuje da je ruski Koordinacioni centar administrator prvog u svetu ćiriličnog domena.

Danas je aktiviran i postupak koja će omogućiti da svi sajtovi budu prikazani u dva domena "rf" i "ru".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik