"Vikipedija" dobila novi izgled

Bez autora
May 18 2010

Fondacija "Vikimedija" je osmislila nov izgled i unapredila funkcionalnost "Vikipedije", kako bi olakšala njeno korišćenje i u narednih nekoliko sedmica primeniće ga na sve jezičke verzije ove mrežne enciklopedije.Promena je rezultat procesa koji je započet pre više od godinu dana testovima upotrebljivosti i prikupljanjem mišljenja korisnika. "Vikipedija" sada, između ostalog, ima i funkciju "kreator knjige" (book creator) koja korisniku omogućava da uzme pojedine članke i sklopi ih u knjigu u formatu PDF.

"Vikipedija" dobila novi izgledFondacija "Vikimedija" je osmislila nov izgled i unapredila funkcionalnost "Vikipedije", kako bi olakšala njeno korišćenje i u narednih nekoliko sedmica primeniće ga na sve jezičke verzije ove mrežne enciklopedije.

Promena je rezultat procesa koji je započet pre više od godinu dana testovima upotrebljivosti i prikupljanjem mišljenja korisnika.

"Vikipedija" sada, između ostalog, ima i funkciju "kreator knjige" (book creator) koja korisniku omogućava da uzme pojedine članke i sklopi ih u knjigu u formatu PDF.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik