YouTube slavi rođendan

Bez autora
May 17 2010

Prva javna beta verzija YouTube sajta puštena je 16. maja 2005. godine i u tu čast ovaj sajt je dodao rođendansku svećicu u vidu broja pet na svoj logo. Proslava „YouTube 5 Year Doodleoccasion” obeležena je i puštanjem specijalnog kanala koji sadrži projekat „Moja YouTube priča” (My YouTube Story).Projekat se sastoji od priča korisnika iz različitih zemalja, koji opisuju na koji je način YouTube promenio njihove živote. Ovaj kanal, takođe, sadrži i neke od najpopularnijih video klipova koji su obeležili prethodnih pet godina...

YouTube slavi rođendanPrva javna beta verzija YouTube sajta puštena je 16. maja 2005. godine i u tu čast ovaj sajt je dodao rođendansku svećicu u vidu broja pet na svoj logo.

Proslava „YouTube 5 Year Doodleoccasion” obeležena je i puštanjem specijalnog kanala koji sadrži projekat „Moja YouTube priča” (My YouTube Story).

Projekat se sastoji od priča korisnika iz različitih zemalja, koji opisuju na koji je način YouTube promenio njihove živote.

Ovaj kanal, takođe, sadrži i neke od najpopularnijih video klipova koji su obeležili prethodnih pet godina. YouTube je na svom blogu istakao da ovaj popularni sajt od skoro dostiže preko dve milijarde pregleda dnevno.

Stiv Čen, Čad Harli i Džaved Karim kreirali su YouTube u februaru 2005. godine u iznajmljenim prostorijama. Prvi video postavljen je na sajtu 23. aprila 2005. godine i nosi naziv „Me at the zoo”. Javna beta verzija YouTube sajta puštena je 16. maja 2005. godine, dok je oficijelna verzija u rad puštena u novembru iste godine.

Više informacija o ovom popularnom sajtu možete pronaći na YouTube Wikipedia stranici.

Novembra 2006. godine kompanija Google kupila je YouTube za 1,65 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik