EPCG: Stigle ponude

Bez autora
Jun 19 2010

Na tender za nabavku 545,95 hiljada megavat sati struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. ponude je dostavilo deset kompanija. Tražena nabavka trenutno na tržištu vrijedi između 27 i 28 miliona eura. Na tenderu prvi put učestvuje kompanija EPCG Beograd, koju je osnovala crnogorska Elektroprivreda, kao i sarajavska firma Inter energo, zastupnik istoimenog preduzeća iz Ljubljane. Cijene za partiju jedan, koja se odnosi na narednu godinu, kreću se u rasponu od 50,75 do 54,2 eura za megavat sat. Za partiju dva odnosno prvi kvartal 2012, je raspon od 54,7 do 58,65 eura. Ponude na javni poziv za nabavku nedostajućih količina električne energije dostavili su švajcarski Elektrizitäts-Gesellschaft Laufenburg (EGL), češki RE Trading CEE ER trejding, Holding slovenske elektrane, EFT, Alpiq energy iz Praga, beogradski GEN-I, Rudnap group i slovačka Korlea Invest.

EPCG: Stigle ponudeNa tender za nabavku 545,95 hiljada megavat sati struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. ponude je dostavilo deset kompanija.

Tražena nabavka trenutno na tržištu vrijedi između 27 i 28 miliona eura, saopšteno je aganciji Mina-business iz Elektroprivrede Crne Gore.

Na tenderu prvi put učestvuje kompanija EPCG Beograd, koju je osnovala crnogorska Elektroprivreda, kao i sarajavska firma Inter energo, zastupnik istoimenog preduzeća iz Ljubljane.

"Cijene za partiju jedan, koja se odnosi na narednu godinu, kreću se u rasponu od 50,75 do 54,2 eura za megavat sat. Za partiju dva odnosno prvi kvartal 2012, je raspon od 54,7 do 58,65 eura", kazali su iz EPCG.

Ponude na javni poziv za nabavku nedostajućih količina električne energije dostavili su švajcarski Elektrizitäts-Gesellschaft Laufenburg (EGL), češki RE Trading CEE ER trejding, Holding slovenske elektrane, EFT, Alpiq energy iz Praga, beogradski GEN-I, Rudnap group i slovačka Korlea Invest.

"Sve kompanije su dostavile ponude za partiju jedan", precizirali su iz EPCG navodeći da sve ponude ispunjavaju tražene uslove.

Konačnu odluku o ponudama Odbor direktora kompanije donijeće do 9. jula.

Ponude su morale da sadrže kvalifikacionu dokumentaciju, odnosno dokaze o sposobnosti ponuđača i njegovim referencama, kao i finansijski dio, koji podrazumijeva bankarsku garanciju od dva odsto vrijednosti ponude kao jemstvo da ostaje pri njoj najduže 20 dana od otvaranja. Finansijski dio ponude trebalo je da sadrži i pismo namjere banke prihvatljive za EPCG o izdavanju garancije ponuđaču odnosno njenu izjavu da će mu u slučaju dodjele ugovora izdati garanciju za dobro izvršenje posla od pet odsto ukupne vrijednosti ponude.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće najniža ponuđena cijena.

Izabrani ponuđač struju treba da isporuči do granice elektroenergetskog sistema Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik