Golden Lady gradi još jednu fabriku u Loznici

Bez autora
Jun 16 2010

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, vlasnik kompanije “Golden lady” Nerino Grasi i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović potpisali su danas Memorandum o razumevanju o izgradnji fabrike ove kompanije u tom gradu. Kompanija “Golden lady” jedan je od najvećih italijanskih investitora u Srbiji, jer je do sada sagradila dve potpuno nove fabrike u Valjevu i Loznici, zaposlila oko 2.000 radnika i investirala više od 100 miliona evra. “Golden lady”, kao investitor izrazio je nameru da izgradi još jednu fabriku, koja će biti treća po redu u Srbiji, a druga u Loznici. Cilj je proširenje trenutnih kapaciteta i kompletiranje procesa proizvodnje, što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta. Nova fabrika će biti sagrađena na parceli na kojoj se nalazi i postojeća fabrika, a imaće površinu od oko 6.000 kvadratnih metara.

Golden Lady gradi još jednu fabriku u LozniciPotpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, vlasnik kompanije “Golden lady” Nerino Grasi i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović potpisali su danas Memorandum o razumevanju o izgradnji fabrike ove kompanije u tom gradu.

Kompanija “Golden lady” jedan je od najvećih italijanskih investitora u Srbiji, jer je do sada sagradila dve potpuno nove fabrike u Valjevu i Loznici, zaposlila oko 2.000 radnika i investirala više od 100 miliona evra.

“Golden lady”, kao investitor izrazio je nameru da izgradi još jednu fabriku, koja će biti treća po redu u Srbiji, a druga u Loznici. Cilj je proširenje trenutnih kapaciteta i kompletiranje procesa proizvodnje, što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta. Nova fabrika će biti sagrađena na parceli na kojoj se nalazi i postojeća fabrika, a imaće površinu od oko 6.000 kvadratnih metara.

Danas potpisanim Memorandumom, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je izrazilo spremnost, imajući u vidu uspešne rezultate kompanije “Golden lady”, da u potpunosti podrži novu investiciju, dok je Grad Loznica iskazao nameru da plan proširenja ove kompanije pomogne u vidu finansijske, administrativne, savetodavne i marketinške podrške.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) podržale su izgradnju obe fabrike “Golden lady”, kroz Program finansijske podrške investitorima.

Kompanija “Golden lady”, osnovana 1967. godine, proizvodi čarape, donji veš, kupaće kostime, pižame i ostale tekstilne proizvode. Ukupna godišnja proizvodnja je preko 400 miliona pari ženskih čarapa, koje se proizvode u 9 proizvodnih jedinica u Italiji, četiri u SAD i dve u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik