Otvoren dio proizvodnje u firmi "Nova Borja"

Bez autora
Jun 07 2010

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik otvorio je danas dio proizvodnje u preduzeću "Nova Borja" koje je nedavno kupila Vlada Republike Srpske /RS/. Vlada je u projekat pokretanja proizvodnje u preduzeću nastalom kupovinom nekadašnje Drvne industrije "Borja" uložila blizu 10.000.000 KM od čega 7.800.000 KM u kupovinu firme, a ostalo u stvaranje uslova za proizvodnju. Pokrenuta je proizvodnja i aktivirane pilana, furnirnica i linija gotovih proizvoda. Za furnir su zainteresovani Italijani sa kojima je nekad ranije bila uspješna saradnja, a veliki broj potpisanih ugovora sa kupcima na banjalučkom Sajmu namještaja dokaz je da će proizvodi imati tržište. Optimizam u tom pogledu izrazio je i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac, koji je zajedno sa premijerom Dodikom boravio u Tesliću.

Otvoren dio proizvodnje u firmi "Nova Borja"Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik otvorio je danas dio proizvodnje u preduzeću "Nova Borja" koje je nedavno kupila Vlada Republike Srpske /RS/.

Dodik rekao je da je Vlada u projekat pokretanja proizvodnje u preduzeću nastalom kupovinom nekadašnje Drvne industrije "Borja" uložila blizu 10.000.000 KM od čega 7.800.000 KM u kupovinu firme, a ostalo u stvaranje uslova za proizvodnju.

Premijer RS istakao je da je pokrenuta proizvodnja i aktivirane pilana, furnirnica i linija gotovih proizvoda.

On je izrazio optimizam u pogledu budućnosti ove firme, rekavši da su za furnir zainteresovani Italijani sa kojima je nekad ranije bila uspješna saradnja, a da je veliki broj potpisanih ugovora sa kupcima na banjalučkom Sajmu namještaja dokaz da će proizvodi imati tržište.

Optimizam u tom pogledu izrazio je i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac, koji je zajedno sa premijerom Dodikom boravio u Tesliću.

Direktor firme "Nova Borja" Milan Kovačević rekao je da sada u ovom preduzeću radi 52 radnika, a da je plan do kraja godine da se taj broj poveća na 150.

"Pokretanje proizvodnje u ovom kolektivu je za Teslić od velikog značaja", izjavio je načelnik opštine Savo Kasapović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik