Počinje sa radom nova Galenikina fabrika

Bez autora
Jun 21 2010

Nova fabrika čvrstih farmaceutskih preparata, čija se vrednost procenjuje na više od 50 miliona evra, počeće sa radom u ponedeljak. Kapacitet ove fabrike biće dve milijarde tableta i sto miliona kapsula godišnje i njenom izgradnjom će se kapaciteti "Galenike" udvostručiti. U pogonima na površini od deset hiljada kvadrata, koji su u potpunosti automatizovani, biće zaposleno 150 radnika, uglavnom visokoobrazovnih. Fabrika je, po planiranom kapacitetu, jedna od najvećih u regionu, kao i da su za početak proizvodnje obezbeđeni svi neophodni svetski standardi. Nova fabrika je izvozno orijentisana i u njoj će se proizvoditi oko 50 preparata, a plan je da se, pored domaćeg i regionalnog tržišta, obezbedi plasman i u drugim delovima sveta. Investiciju je finansirala "Galenika" iz sopstvenih izvora i kreditnih linija, a prva rata je već otplaćena. Što se povećanja izvoza tiče, fabrika je moderna i sa svim standardima onda nema limita. Nova fabrika je najlepši poklon "Galenici" koja slavi i 65 godina uspešnog rada i poslovanja.

Počinje sa radom nova Galenikina fabrikaNova fabrika čvrstih farmaceutskih preparata, čija se vrednost procenjuje na više od 50 miliona evra, počeće sa radom u ponedeljak, najavio je generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović.

Kako je kazao, kapacitet ove fabrike biće dve milijarde tableta i sto miliona kapsula godišnje i njenom izgradnjom će se kapaciteti "Galenike" udvostručiti.

- U pogonima na površini od deset hiljada kvadrata, koji su u potpunosti automatizovani, biće zaposleno 150 radnika, uglavnom visokoobrazovnih - naveo je on i dodao da je fabrika, po planiranom kapacitetu, jedna od najvećih u regionu, kao i da su za početak proizvodnje obezbeđeni svi neophodni svetski standardi.

Nova fabrika je izvozno orijentisana i u njoj će se proizvoditi oko 50 preparata, a plan je da se, pored domaćeg i regionalnog tržišta, obezbedi plasman i u drugim delovima sveta.

- Investiciju je finansirala "Galenika" iz sopstvenih izvora i kreditnih linija, a prva rata je već otplaćena - istakao je Ognjenović i dodao da što se povećanja izvoza tiče, on smatra da ako je fabrika moderna i sa svim standardima onda nema limita.

On je ocenio i da je nova fabrika najlepši poklon "Galenici" koja slavi i 65 godina uspešnog rada i poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik