Potpisan sporazum između BiH i RH

Bez autora
Jun 21 2010

Danas je u Splitu održana zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je potpisan Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o suradnji na području informacijskog društva i elektroničkih medija. Sporazum je u ime Vijeća ministara BiH potpisao ministar komunikacija i prometa BiH mr. sc. Rudo Vidović, a u ime Vlade Republike Hrvatske ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Sporazum predviđa jačanje suradnje, razmjenu iskustava i znanja s područja elektroničkih medija, uspostavljanje tržišnih načela i odnosa te konzultacija s ciljem izrade strategija, smjernica i razvojnih planova. Ovaj sporazum stvara pravnu osnovu za buduću suradnju dviju zemalja na načelima jednakosti i uzajamne koristi te da će doprinijeti gospodarskom razvoju obiju zemalja.

Potpisan sporazum između BiH i RHDanas je u Splitu održana zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je potpisan Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o suradnji na području informacijskog društva i elektroničkih medija.

Sporazum je u ime Vijeća ministara BiH potpisao ministar komunikacija i prometa BiH mr. sc. Rudo Vidović, a u ime Vlade Republike Hrvatske ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Sporazum predviđa jačanje suradnje, razmjenu iskustava i znanja s područja elektroničkih medija, uspostavljanje tržišnih načela i odnosa te konzultacija s ciljem izrade strategija, smjernica i razvojnih planova.

Ministar Vidović kazao je da ovaj sporazum stvara pravnu osnovu za buduću suradnju dviju zemalja na načelima jednakosti i uzajamne koristi te da će doprinijeti gospodarskom razvoju obiju zemalja, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću ministra Vidovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik