Potpisan ugovor za provedbu projekta istraživanja turističkog tržišta u Federaciji BiH za 2010. godinu

Bez autora
Jun 20 2010

Ministar okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH Nevenko Herceg i ravnateljica Instituta za turizam iz Zagreba Sanda Čorak potpisali su u Mostaru Ugovor za provedbu projekta Istraživanje turističkog tržišta u Federaciji BiH u 2010. godini pod nazivom „Stavovi i potrošnja turista u Federaciji BiH – TOMAS FBiH 'pilot'“. Ciljevi istraživanja su uspostavljanje kvalitetnog metodološkog okvira za sva buduća istraživanja turističkog tržišta, ali isto tako i dobivanje relevantnih rezultata o različitim obilježjima turističke potražnje u FBiH danas. Osim navedenog, ciljevi su i utvrđivanje glavnih prednosti i slabosti turističke ponude, utvrđivanje opsega i strukture turističke potrošnje, te segmentacija tržišta s obzirom na sociodemografska obilježja turista i obilježja boravka u destinaciji. Populaciju obuhvaćenu istraživanjem čine turisti (u komercijalnim i nekomercijalnim smještajnim objektima) i posjetitelji u jednodnevnom posjetu, domaći i inozemni, tokom juna, jula, augusta i septembra u Sarajevu, Mostaru, Neumu i Međugorju.

Potpisan ugovor za provedbu projekta istraživanja turističkog tržišta u Federaciji BiH za 2010. godinuMinistar okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH Nevenko Herceg i ravnateljica Instituta za turizam iz Zagreba Sanda Čorak potpisali su u Mostaru Ugovor za provedbu projekta Istraživanje turističkog tržišta u Federaciji BiH u 2010. godini pod nazivom „Stavovi i potrošnja turista u Federaciji BiH – TOMAS FBiH 'pilot'“.

Ciljevi istraživanja su uspostavljanje kvalitetnog metodološkog okvira za sva buduća istraživanja turističkog tržišta, ali isto tako i dobivanje relevantnih rezultata o različitim obilježjima turističke potražnje u FBiH danas.

Osim navedenog, ciljevi su i utvrđivanje glavnih prednosti i slabosti turističke ponude, utvrđivanje opsega i strukture turističke potrošnje, te segmentacija tržišta s obzirom na sociodemografska obilježja turista i obilježja boravka u destinaciji, saopćeno je iz Ureda ministra Hercega.

Populaciju obuhvaćenu istraživanjem čine turisti (u komercijalnim i nekomercijalnim smještajnim objektima) i posjetitelji u jednodnevnom posjetu, domaći i inozemni, tokom juna, jula, augusta i septembra u Sarajevu, Mostaru, Neumu i Međugorju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik