Razmena iskustava Srbije i Mađarske u razvoju inovacionih ekosistema

Bez autora
Oct 01 2024

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović sastala se u Skoplju, na marginama ministarskog sastanka platformi za obrazovanje, obuku, istraživanje, inovacije i kulturu Zapadnog Balkana, sa ministrom kulture i inovacija Mađarske Balažom Hankom.

Na sastanku je razgovarano o iskustvima Srbije i Mađarske u pogledu razvoja inovacionih ekosistema i uloge univerziteta u podsticanju inovacija i ekonomskog napretka, kao i o aktivnostima koje obe zemlje sprovode u cilju unapređenja saradnje univerziteta i industrije.

Begović je prenela da je uputila poziv svom sagovorniku da prisustvuje skupu „Biotech Future Forumˮ, koji će biti održan krajem oktobra u Beogradu, kao i konferenciji na ministarskom nivou Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju početkom decembra u Beogradu.

Hanko je ocenio da Srbija i Mađarska imaju zajedničke ciljeve po pitanju razvoja inovacija, pri čemu je informisao ministarku Begović o tekućoj transformaciji mađarskih univerziteta u ključne činioce u kreiranju inovacija i razvoju konkurentne ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik