Stiže 150.000 eura za novu Tesla banku

Bez autora
Jun 21 2010

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, i Bojan Pajtić, predsjednik vojvođanske Vlade, potpisat će ovaj tjedan u Novom Sadu ugovor o donaciji 150.000 eura koje će Vojvodina dati kao ulagački kapital za osnivanje Tesla banke. Uplaćivanjem ovih sredstava započet će procedura osnivanja prve srpske banke u Hrvatskoj koja bi svojim kapitalom trebala financirati povratnike u Hrvatsku te davati kredite za projekte u biznisu, posebice u poljoprivredi na ratom stradalim područjima. Idući će tjedna biti sklopljen ugovor, nakon čega će se krenuti u ovaj ambiciozni projekt, koji mora dobiti i zeleno svijetlo Hrvatske narodne banke. Tesla banka, prema ranijim najavama, mogla bi biti osnovana do kraja ove godine, ako se skupi sva potreban dokumentacija, pronađu još neki dodatni ulagači te ako joj rad odobri Hrvatska narodna banke. Neslužbeno doznajemo da je Vlada Vojvodine u kontaktu i sa srpskim biznismena i tvrtkama koje bi htjela ulagati u područja na kojima žive ili se vraćaju Srbi.

Stiže 150.000 eura za novu Tesla bankuMilorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, i Bojan Pajtić, predsjednik vojvođanske Vlade, potpisat će ovaj tjedan u Novom Sadu ugovor o donaciji 150.000 eura koje će Vojvodina dati kao ulagački kapital za osnivanje Tesla banke.

Uplaćivanjem ovih sredstava započet će procedura osnivanja prve srpske banke u Hrvatskoj koja bi svojim kapitalom trebala financirati povratnike u Hrvatsku te davati kredite za projekte u biznisu, posebice u poljoprivredi na ratom stradalim područjima.

Ulažu i srpski tajkuni

Milorad Pupovac danas nam je potvrdio da će idući tjedna biti sklopljen ugovor, nakon čega će se krenuti u ovaj ambiciozni projekt, koji mora dobiti i zeleno svijetlo Hrvatske narodne banke. Ne bih sada pričao konkretno o projektu, reći ćemo sve nakon sklapanja ugovora ovaj tjedan, kazao nam je Pupovac.

Tesla banka, prema ranijim najavama, mogla bi biti osnovana do kraja ove godine, ako se skupi sva potreban dokumentacija, pronađu još neki dodatni ulagači te ako joj rad odobri Hrvatska narodna banke.

Neslužbeno doznajemo da je Vlada Vojvodine u kontaktu i sa srpskim biznismena i tvrtkama koje bi htjela ulagati u područja na kojima žive ili se vraćaju Srbi.

Iz kabineta predsjednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića danas nam je potvrđeno da će krajem tjedan u Novom Sau biti sklopljen ugovor, nakon čega će se krenuti u proceduru osnivanja banke.

Do početnog osnovnog kapitala SNV planira doći formiranjem tri dioničarska stupa investitora.

Najveći interes u Istri

Prvi će činiti hrvatski i inozemni fondovi, drugi stup činila bi poduzeća, ustanove i pojedinci sa značajnim udjelima, dok će treći najbrojniji stup činiti mali dioničari kojima će se ponuditi kupnja dionica prema vlastitim mogućnostima i interesima uz obavezan minimalni iznos.

Svaka pojedinačna dionica glasit će na ime vlasnika i imati nominalnu vrijednost od 100 kuna, a minimalni iznos za uplatu je 500 kuna. U SNV potvrđuju da je interes za dionice velik u Istri.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik