SURS: Dodana vrijednost po zaposleniku pala za 3 posto

Bez autora
Jun 19 2010

Bruto dodana vrijednost po zaposleniku protekle je godine, koju je obilježila svjetska gospodarska i financijska kriza, u Sloveniji zabilježila pad od prosječnih 3,3 posto, točnije na ukupno 33.137 eura. Pregled prema veličini poduzeća govori da su najveću štetu pritom pretrpjela mikro poduzeća u kojima se dodana vrijednost po zaposleniku u prosjeku smanjila za 7,3 posto. Nakon mikro poduzeća slijede manja društva sa 4-postotnim padom dodane vrijednosti po zaposleniku te velika društva s padom od 1,7 posto. Srednja su poduzeća zabilježila rast dodane vrijednosti po zaposleniku od 1,9 posto.

SURS: Dodana vrijednost po zaposleniku pala za 3 postoBruto dodana vrijednost po zaposleniku protekle je godine, koju je obilježila svjetska gospodarska i financijska kriza, u Sloveniji zabilježila pad od prosječnih 3,3 posto, točnije na ukupno 33.137 eura, govore najnoviji podaci Državnog ureda za statistiku (SURS).

Pregled prema veličini poduzeća govori da su najveću štetu pritom pretrpjela mikro poduzeća u kojima se dodana vrijednost po zaposleniku u prosjeku smanjila za 7,3 posto. Nakon mikro poduzeća slijede manja društva sa 4-postotnim padom dodane vrijednosti po zaposleniku te velika društva s padom od 1,7 posto. Srednja su poduzeća zabilježila rast dodane vrijednosti po zaposleniku od 1,9 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik