YouTube premašio dve milijarde pregleda

Bez autora
May 19 2010

Veb sajt za razmenu video sadržaja "YouTube" je, proslavljajući petogodišnjicu rada, objavio da je premašio prag od dve milijarde video sadržaja koji se svakodnevno pregledaju. Nikako nisu mogli da predvide šta će doneti pet prvih godina, tako da je teško zamisliti i kako će izgledati narednih pet godina.Na sajt YouTube.com, čija je prva (beta) verzija lansirana nakon višemesečnih testova i priprema pre pet godina u maju, sada se svaki minut postavlja u proseku 24 sata video sadržaja, što je identično sa 150.000 dugometražnih video sadržaja sedmično.

YouTube premašio dve milijarde pregledaVeb sajt za razmenu video sadržaja "YouTube" je, proslavljajući petogodišnjicu rada, objavio da je premašio prag od dve milijarde video sadržaja koji se svakodnevno pregledaju.

"Nikako nismo mogli da predvidimo šta će doneti pet prvih godina, tako da je teško zamisliti i kako će izgledati narednih pet godina", navelo je rukovodstvo "YouTube" na zvaničnom blogu te kompanije.

Na sajt YouTube.com, čija je prva (beta) verzija lansirana nakon višemesečnih testova i priprema pre pet godina u maju, sada se svaki minut postavlja u proseku 24 sata video sadržaja, što je identično sa 150.000 dugometražnih video sadržaja sedmično, prenele su svetske agencije.

Sajt je u početku bio namenjen razmeni amaterskih video sadržaja, ali se potom orijentisao na profesionalnije sadržaje, bolje za objavljivanje reklama.

Kalifornijsku kompaniju "YouTube" je februara 2005. godine osnovala grupa bivših zaposlenih u kompaniji za "onlajn" plaćanja "Pejpol", a oktobra 2006. kupio ju je najveći svetski Internet pretraživač "Gugl" za 1,65 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik