LIST okuplja preko 150 izlagača

Bez autora
May 03 2018

Organizacioni odbor Međunarodnog sajma turizma i ekologije - LIST sve pripreme je završio na vrijeme i sve je spremno za današnji početak 16. sajma, potvrdio je za direktor Sajma Izet Nuhanović. Prema prijavama koje su pristigle, Sajam LIST ove će godine okupiti 157 izlagača iz zemalja okruženja, ali i iz Mađarske, Albanije, Turske, Italije, istakao je Nuhanović, dodajući da očekuju učesnike iz svih krajeva BiH. Sve učesnike ove godine očekuje veoma bogat program kako zvaničnog dijela koji uključuje nekoliko zanimljivih okruglih stolova i panela, tako i brojne prateće sadržaje kao što su koncerti i smotre kulturno-umjetničkih društava.

LIST okuplja preko 150 izlagačaOrganizacioni odbor Međunarodnog sajma turizma i ekologije - LIST sve pripreme je završio na vrijeme i sve je spremno za današnji početak 16. sajma, potvrdio je za Oslobođenje direktor Sajma Izet Nuhanović.

Bosanska sofra

- Prema prijavama koje su pristigle, Sajam LIST ove će godine okupiti 157 izlagača iz zemalja okruženja, ali i iz Mađarske, Albanije, Turske, Italije, istakao je Nuhanović, dodajući da očekuju učesnike iz svih krajeva BiH.

Sve učesnike ove godine očekuje veoma bogat program kako zvaničnog dijela koji uključuje nekoliko zanimljivih okruglih stolova i panela, tako i brojne prateće sadržaje kao što su koncerti i smotre kulturno-umjetničkih društava.

I ove godine sastavni dio Sajma koji će, prema njegovim riječima, zasigurno privući veliki broj učenika jeste i Festival hrane i pića - Bosanska sofra, za koji je ove godine pristigao enormno veliki broj prijava, te svi zainteresovani nisu mogli dobiti učešće. Također, prvi dan Sajma predviđeno je predavanje Seoski turizam - razvojna šansa.

- Drugi dan Sajma u planu je pre-davanje Mogućnosti i prednosti kontin-entalnog zdravstvenog turizma, o čemu će govoriti profesor Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Također, drugi dan će biti i panel Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge - Pozitivna iskustva u banjskom turizmu, istakao je Nuhanović.

Drugi dan Sajma u planu je regionalno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola pod nazivom “Oni dolaze”.

Biciklijada
- Kako doći do uspješnih rješenja problema zagađenja u Lukavcu naziv je okruglog stola koji se održava treći dan Sajma, kao i sad već tradicionalna biciklijada, naglasio je Nuhanović.

On je ovom prilikom posebno istakao i veliki angažman lokalne zajednice koja se potrudila da 16. sajam protekne besprijekorno, a Turistička zajednica Tuzlanskog kantona za sve učesnice Sajma upriličiće i turistički obilazak Kantona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik