Na Ekonomiji od sada i MBA studij

Bez autora
Sep 12 2018

Ekonomski fakultet u Sarajevu od naredne akademske godine (2018/2019) uvodi novi studij. Radi se o međunarodnom Master of Business Administration (MBA) studiju koji, kako je kazala Meliha Bašić, v.d. dekana Fakulteta, ima dva usmjerenja. Jedan je finansijski menadžment i bankarstvo, a drugi računovodstvo i revizija.Ovaj studij je realan odgovor na sve ono što danas EU traži od menadžerskog kadra u finansijskom sektoru. To je najpopularniji studij na Univerzitetu u Ljubljani koji je naš partner u provođenju ovog studija i koji je među 100 najboljih u svijetu...

Ekonomski fakultet u Sarajevu od naredne akademske godine (2018/2019) uvodi novi studij. Radi se o međunarodnom Master of Business Administration (MBA) studiju koji, kako je kazala Meliha Bašić, v.d. dekana Fakulteta, ima dva usmjerenja. Jedan je finansijski menadžment i bankarstvo, a drugi računovodstvo i revizija.

- Ovaj studij je realan odgovor na sve ono što danas EU traži od menadžerskog kadra u finansijskom sektoru. To je najpopularniji studij na Univerzitetu u Ljubljani koji je naš partner u provođenju ovog studija i koji je među 100 najboljih u svijetu. Kako bismo preduprijedili problem koji se realno može desiti i ovdje, a radi se o tome da naši kadrovi ne budu spremni na konkurenciju kada se priključimo EU ili prije toga za posao, jer sad je već nedostatak takvog kadra u bankama, mi smo odlučili da ponudimo ovaj smjer koji je na engleskom jeziku, kazala je Bašić.

Studij, kako je kazala Jasmina Selimović, koja će na funkciju dekanese Ekonomskog fakulteta u Sarajevu stupiti od 1. oktobra, rezultira duplom diplomom, studenti dobijaju zvanje magistra nauka Ekonomskog fakulteta u Ljubljani i mastera na visokom obrazovanju u Kantonu Sarajevo. Dakle, dobijaju dvije diplome, a studij podrazumijeva zajedničko izvođenje u Ljubljani i Sarajevu, kao i gostujuća predavanja sa ljudima iz prakse.

- Studij traje dvije godine i košta 10.000 KM, a u to su uključeni svi troškovi, nostrifikacija diplome u Ljubljani jer je to nešto što se mora uraditi, troškovi literature, studijskog boravka i sve što taj studij zahtjeva, kaže Selimović.

Potpisan je i memorandum sa Agencijom za bankarstvo FBiH, što je viša stepenica dobre saradnje koju je Ekonomski fakultet do sada imalo sa Agencijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik