Realni rast BDP-a u prvom kvartalu dva posto

Bez autora
Jul 10 2018

Realni rast bruto domaćeg proizvoda u BiH u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti kvartal 2017. iznosio je dva posto. Agencija za statistiku BiH je objavila da sezonski podešena serija podataka pokazuje rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine od jedan posto u odnosu na prethodni kvartal.U prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period prethodne godine, značajan realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen je u trgovini na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala od deset posto, te u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija od 8,5 posto.

Realni rast BDP-a u prvom kvartalu dva postoRealni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u BiH u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti kvartal 2017. iznosio je dva posto.

Agencija za statistiku BiH je objavila da sezonski podešena serija podataka pokazuje rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine od jedan posto u odnosu na prethodni kvartal.

U prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period prethodne godine, značajan realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen je u trgovini na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala od deset posto, te u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija od 8,5 posto.

Realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u oblasti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti od 7,1 posto, te slijede ostale uslužne djelatnosti, od 6,3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik