Udruženje poslodavaca FBIH izdralo dokument: „Šta poslodavci očekuju od Vlasti“

Bez autora
Sep 02 2018

Izvršni odbor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je tekst obraćanja političkim strankama „Šta poslodavci očekuju od Vlasti“. U sedam tačaka poslodavci upozoravaju političare šta uraditi kako bi poslovni ambijent bio bolji.U ovom strateškom dokumentu, koji je predstavljen medijima i bh. javnosti na konferenciji za novinare, od političkih stranaka koje će učestvovati na predstojećim općim izborima Udruženje poslodavaca traži da podrže zahtjeve poslodavaca s ciljem postizanja boljeg poslovnog ambijenta...

Izvršni odbor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je tekst obraćanja političkim strankama „Šta poslodavci očekuju od Vlasti“. U sedam tačaka poslodavci upozoravaju političare šta uraditi kako bi poslovni ambijent bio bolji.

U ovom strateškom dokumentu, koji je predstavljen medijima i bh. javnosti na konferenciji za novinare, od političkih stranaka koje će učestvovati na predstojećim općim izborima Udruženje poslodavaca traži da podrže zahtjeve poslodavaca s ciljem postizanja boljeg poslovnog ambijenta.

“Predložena rješenja Udruženja poslodavaca FBiH imaju za cilj rasterećenje privrede, unapređenje poslovnog ambijenta koji će omogućiti stabilno poslovanje članica UPFBiH, povećanje zaposlenosti, suzbijanje sive ekonomije, pojednostavljivanje administrativnih procedura,ravnopravan tretman privatnog/realnog sektora u odnosu na javni, jačanje socijalnog dijaloga te intenziviranje rada sa Vladom FBiH s ciljem postizanja adekvatnog poslovnog ambijenta”, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

Ovaj dokument bit će dostavljen svim političkim strankama koje će učestvovati na predstojećim izborima, uz zahtjev da podrže prijedloge Udruženja poslodavaca FBiH.

“Udruženje poslodavaca FBiH očekuje odgovor od političkih stranaka prije završetka predizborne kampanje i od njihovog odgovora na naše prijedloge, građani će moći zaključiti kakav stav imaju prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana”, istaknuo je direktor UPFBiH Mladen Pandurević...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik