HTC Smart - „pametnjaković“

Bez autora
May 27 2010

Ovaj „pametnjaković” stvoren je za sve one koji žele da počnu da koriste smartfon, a ne žele puno da plate ili da bude „prenabudžen“. Pravi izbor za devojke. Prvo što je primetno na njemu jeste da je ekran dosta manji nego kod ostalih HTC-ovih telefona, te da poseduje četiri glavna tastera na prednjoj strani, kao i prečicu/okidač za fotoaparat sa jedne strane i tastere za regulaciju jačine zvuka sa druge. Sa gornje strane se nalazi 3,5 mm ulaz za slušalice, a sa donje klasični HTC ulaz za punjače i USB. Navigacija je malo drugačija u odnosu na ostale telefone iz ove kompanije i nema toliko promenljivih opcija kao kod drugih uređaja. Možda će najveći problem biti snalaženje kod kucanja teksualnih poruka ili elektronske pošte zbog veličine ekrana. Brzina odziva je dobra, ali treba malo vremena da se savlada kucanje na manjem prostoru od uobičajenog.

HTC Smart - „pametnjaković“Telefon kompanije HTC pod nazivom Smart je stvoren za sve one koji žele da počnu da koriste smartfon, a ne žele puno da plate ili da bude „prenabudžen“. Pravi izbor za devojke.

- Prvo što je primetno na njemu jeste da je ekran dosta manji nego kod ostalih HTC-ovih telefona, te da poseduje četiri glavna tastera na prednjoj strani, kao i prečicu/okidač za fotoaparat sa jedne strane i tastere za regulaciju jačine zvuka sa druge. Sa gornje strane se nalazi 3,5 mm ulaz za slušalice, a sa donje klasični HTC ulaz za punjače i USB.

Navigacija je malo drugačija u odnosu na ostale telefone iz ove kompanije i nema toliko promenljivih opcija kao kod drugih uređaja. Možda će najveći problem biti snalaženje kod kucanja teksualnih poruka ili elektronske pošte zbog veličine ekrana. Brzina odziva je dobra, ali treba malo vremena da se savlada kucanje na manjem prostoru od uobičajenog.

Snalaženje i na internet pretraživaču je dobro urađeno, dok je sama brzina telefona na visokom nivou, uzimajući u obzir da radi na procesoru od 300 MHz.

Jedina zamerka kod kamere je to što treba da prođe skoro sekunda, nakon što ste pritisnuli okidač, da bi telefon napravio snimak, dok je sve ostalo na solidnom nivou.

Kvalitet zvuka je odličan, a telefon podržava brojne audio-formate, kao i nekoliko video-formata.

Na kraju, može se reći da je HTC Smart prvenstveno namenjen za žene, ali i za muškarce koji žele da na što jednostavniji način koriste smart telefone.

Operativni sistem BREW spušta cenu

Porođenje Kada se Smart uporedi s ranijim radovima kompanije HTC, pogotovo s telefonom Desire, koji je verovatno najbolji smart telefon na tržištu, može se primetiti da je tajvanska kompanija malo „prikočila“ nakon upravo pomenutog telefona Desire. Zanimljivo je da Smart koristi operativni sistem BREW, pa mu je cena dosta niža u poređenju s ostalim „pametnim“ telefonima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik