Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2023. pala 12,5 posto

Bez autora
Oct 02 2024

Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2023. iznosila je 2,8 milijardi eura, što je u odnosu na prethodnu godinu 12,5 posto manje, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Istodobno, bruto dodana vrijednost iznosila je 1,4 milijarde eura i pala je za 18,8 posto u odnosu na 2022. godinu. Podaci DZS-a pokazuju da naknada za zaposlene u prošloj godini iznosi 205 milijuna eura, što je rast od 15,8 posto u odnosu na godinu prije, dok je uloženi rad u poljoprivredi pao za 0,6 posto.

Ekonomski računi u poljoprivredi, kako navode iz DZS-a, izračunani su na temelju podataka dobivenih iz istraživanja Državnog zavoda za statistiku te administrativnih podataka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Poljoprivredna proizvodnja jednaka je zbroju vrijednosti biljne proizvodnje, stočne proizvodnje, poljoprivrednih usluga i vrijednosti proizvodnje neodvojivih nepoljoprivrednih sporednih aktivnosti, pri čemu je obračunsko razdoblje kalendarska godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik