Za rakije iz Srbije 18 medalja na ocenjivanju u Kini

Bez autora
Oct 02 2024

Na prestižnom međunarodnom ocenjivanju jakih alkoholnih pića CMB Spirits Selection - Brisel, koje je ove godine održano u Kini, rakije iz Srbije osvojile su 18 medalja, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Privredna komora je u saradnji sa Savezom proizvođača rakije Srbije organizovala učešće 22 destilerije na tom međunarodnom takmičenju koje se već 30 godina održava u različitim državama sveta, kako bi se pažnja poslovne zajednice i potrošača usmerila na manje poznata jaka alkoholna pića.

Rakije iz Srbije, u ocenjivanju u kome je 154 internacionalnih sudija iz 38 zemalja vrednovalo 2.754 uzorka alkoholnih pića iz 62 zemlje, osvojile su ukupno 18 medalja, od toga dva velika zlata, šest zlatnih i 10 srebrnih priznanja, prenosi Tanjug.

Osim zapaženih rezultata u Kini, rakije iz Srbije osvojile se 16 nagrada, i to pet zlatnih, osam srebrnih i tri bronzane na velikom Međunarodnom takmičenju vina i alkoholnih pića održanom letos u Londonu (IWSC), koje predstavlja jedno od najznačajnijih svetskih nadmetanja za ocenu kvaliteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik